PÁLYÁZAT

Kedvezményezett neve: Révfülöp Szálloda Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Támogatás a megújuló energia felhasználására és az energiahatékonyság növelésére irányuló épületenergetikai fejlesztéshez a Révfülöp Szálloda Kft. létesítményeiben.

Szerződött támogatási összeg: 77 318 265 forint

Támogatási arány: 55%

A projekt időtartamának bemutatása: Az épületenergetikai fejlesztési projekt fő célja az épület szerkezetét érintő részleges hőszigetelés, az ablakok modernizációja, valamint a szén- és elektromos energiafogyasztás csökkentése, és a megújuló energiaforrásokat felhasználó gépek telepítése. Az elavult szerkezetek és ablakok miatt az épület jelentős hőveszteséget szenved el, és magas az energiafogyasztása. Az érintett szerkezetek utószigetelése és az ablakok részleges cseréje jelentősen csökkentheti az épület hőveszteségeit, növelheti a hőtároló kapacitást, és emelheti az épület szerkezeteinek felületi hőmérsékletét. A projekt keretében fejlesztendő fűtési és melegvízrendszer technikai jellemzői messze elmaradnak a kortárs energiavárakozásoktól, ami jelentős mértékű fosszilis energiafogyasztáshoz vezet. A kulcsfontosságú beavatkozások közé tartozik a meglévő elavult fűtőberendezések modern, alacsony energiafogyasztású és környezetbarát eszközökkel történő cseréje, valamint a központi vezérlést lehetővé tevő rendszer elemek telepítése. Az újonnan telepített fűtőberendezések képesek kielégíteni mind a fűtés, mind a melegvízrendszer hőigényét. A projekt keretében a belső világítási rendszer modernizációja jelentős elektromos energia megtakarítást eredményez. Az energiahatékonyság növelése mellett a modern világítótestek jelentősen hosszabb élettartammal rendelkeznek a hagyományos fénycsöves és izzóvilágítási rendszerekhez képest, csökkentve a nehezen újrahasznosítható veszélyes hulladék hosszú távú termelését. A mai energia szempontjából a megújuló energiaforrások felhasználása lényeges tényező. A projekt részeként jelentős méretű napkollektor rendszert és levegő-víz hőszivattyú rendszert telepítettünk. A modernizációs program keretében külső árnyékoló szerkezeteket helyeztünk el az épület olyan kritikus pontjain, amelyek erősen ki vannak téve a nyári napsütésnek.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021. december 31.

Projektazonosító szám: GINOP-4.1.4-19-2020-00757

Project ID: GINOP-8.3.5-18/B
Beneficiary’s name: Hotel Révfülöp Trading and Service Limited Liability Company

Within the framework of the Credit Program for Technological Modernization of Micro, Small and Medium-sized Enterprises with the identifier GINOP-8.3.5-18/B, a loan of HUF 19,000,000 is provided. The purpose of this loan is to finance inventory purchases and operational costs necessary for ensuring uninterrupted liquidity.

Contract number: H-EKTG2/111911/2023/472880/001.