KÖZKEDVELT,BARÁTSÁGOS,AUTENTIKUS

Környék

Révfülöp a Balaton északi partján, a Balaton-felvidéken, a Káli-medence kapujában fekszik. A régió egyik közkedvelt, barátságos, családias nyaralóhelye, mely megőrízte autenikus balatoni hangulatát. Mivel Révfülöp és környéke a nyugodt pihenésre, és az aktív kikapcsolódásra egyaránt lehetőséget teremt, tökéletes helyszín bármilyen kirándulás, nyaralás, rendezvény lebonyolításra. A régió rengeteg olyan hasznos, érdekes és szórakozató programlehetőséget, látnivalót kínál minden évszakban, mely garantálja, hogy egyik korosztály sem fog unatkozni. Ez a vidék egész évben pihenésre csábít, télen nyugodt, csendes, tavasszal ébred, nyáron nyüzsgő, de igazán ősszel él.

Révfülöp legfőbb vonzereje természetesen a Balaton, két népszerű fürdőhelye a Szigeti és a Császtai strand. Révfülöp és környéke a fürdőzés, strandolás mellett számtalan vízisportra (vitorlázás, csónakázás, horgászat) és szabadidős tevékenységre csábít. A strandokon működő büfék mellett a révfülöpi mólónál is egy kellemes kis büfésorba futhatunk bele, ahol a hekktől a sültkrumplin át, a lángosig és a hurka-kolbász kombóig természetesen mindent megtalálunk. Vacsora után javaslunk egy könnyed sétát a mólóra, ahol  több fagyizó kínálatát is megkóstohatjuk, valamint a gyerekeknek játszótér, illetve játékgépek nyújtanak kikapcsolódást. A révfülöpi móló 2011 óta a balatoni nyár tv műsor forgatásának helyszíne is.

Révfülöpön  érdemes fellátogatni a mediterrán hangulatú kis utcákon, majd az erdőn keresztül a Fülöp-hegyi Kilátóba, ahonnan túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Balaton északi partjának legszebb panorámája tárul elénk. Ha valakinek ez a túra túl rövidnek bizonyulna, az bőven válogathat a Káli-medence csodás látnivalói közül, melyeken keresztül bejárhatja a csodás Balaton-felvidéket is. Látnivalókban gazdag települések: Kővágóörs, Kékkút, Salföld, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Köveskál, Balatonhenye, Monoszló. Akár kerékpárral is tehetünk egy Révfülöp-Kővágóörs-Köveskál-Szentbékálla-Mindszentkálla-Salföld-Ábrahámhegy-Balatonrendes-Révfülöp kört, mely nem túl megerőltető, kb. 30 kilométeres egész napos érdekes program.